Розповісти про цю новину:
Популярні новини
Морозний апокаліпсис та його наслідки

Раптова зима, яка накрила Україну у квітні, не стала чимось екстремальним для жителів країни. Паніка з цього приводу тривала недовго серед населення. Та все одно, таке різке падіння температурного показника не могло пройти безслідно, ще й у тандемі зі снігом. Найбільше постраждало українське сільське господарство, аграрії вже діляться проблемами, які почали виникати внаслідок цього.

В першу чергу змістився графік проведення всіх необхідних земельних робіт. Зниження температури унеможливило своєчасну обробку посівів. Аграрії не змогли внести необхідні фунгіциди, які повинні запобігти прогресуванню хвороб рослин. Окрім цього, мокрий сніг та велика кількість вологи, посприяють розвитку цих хвороб. А так як підвищення температури настало досить швидко, це створило прекрасні умови для прогресування хвороб росли та їх переходу в тяжку форму.

градусник

Біда не для всіх

Виходячи з того, що обробка фунгіцидами була відкладена, тепер доведеться надолужувати втрачене. Аграріям треба закупати профільні суміші в подвійному об’ємі, що безперечно вдарить по кишені. Від декількох українських агрономів з різних областей вже надійшли перші скарги. А от для продавців цих самих гербіцидів та фунгіцидів ситуація виявилась зовсім іншою. Попит на їх продукт виріс значно, плюс до всього, виросла і ціна. Продавці просто непогано заробляють в цій ситуації.

Повертаючись до наслідків

  • Різка зміна температури негативно позначиться на якості та кількості врожаю.
  • В аграрній інфраструктурі вже відбулись негативні зміни.
  • В майбутньому, це призведе до економічних збитків – значно підвищиться собівартість «рідних» для України культур та продуктів.
  • Похитнеться експортний потенціал країни. Тут можна прослідкувати прямий взаємозв’язок, адже невідомо яким тепер буде врожай 2017го.

Завдяки Швейцарсько-українській програмі EGAP «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами, «АгроЯрд» працює та самовдосконалюється для вас.

2017-05-18 14:36:06 view 1113