Розповісти про цю новину:
Популярні новини
Найбільші експортери круп та борошна

Які українські компанії є лідерами у торгівлі крупами та борошном з усім світом? Рейтинг створений на базі даних YouControl та ДФС. На підставі показників, отриманих від сучасної аналітичної системи YouControl, вдалось вивести рейтинг експортерів харчової продукції, а саме, борошна та круп. списку лідерів опинилась французька Malteurop, а також, три компанії, які належать українському президенту - Петру Порошенко. Прєднались до цієї групи крупний виробник горілки та картонажна фабрика. Давайте подивимось, як виглядає така турнірна таблиця.

25_top_flour

Перше місце

Компанія: ТОВ «МАЛТЮРОП ЮКРЕЙН»
Доля компанії в експорті продуктів: 13.95%
Млн. грн. – 492
Экспортує: солод.
Про компанію: підрозділ міжнародної групи Malteurop – один з лідерів у виробництві солоду в світі. Центральний офіс знаходиться в Реймсі (Франція). В Україні, компанія є одним з трьох провідних гравців на профільному ринку.

Друге місце

Компанія: ПАТ «ДПЗКУ»
Доля компанії в загальному экспорті: 8.94%.
Млн. грн. - 315
Экспортує: борошно.
Про компанію: національний оператор зернового ринку України, працює в сфері зберігання, переробки та перевалки експорту зернових. Створена у 2010 році і є найбільшою державною вертикально-інтегрованою компанією в АПК. 10% елеваторних потужностей належать їй.

Третє місце

Компанія: ТОВ «ВКХП № 2»
Доля у загальному експорті: 7.12%
Млн. грн. – 251.
Експортує: борошно, крупи.
Про компанію: товариство з виробництва пшеничного борошна, манної крупи, комбікормів. Компанія була створена у 1972 році, як державне підприємство, входить до групи «Агропродінвест», яка належить президенту України, Петру Порошенко.

Не увішла в трійку лидерів

Компанія: ТОВ КХП «ТАЛНЭ» З ІНОЗЕМНИМИ ІНВЕСТИЦІЯМИ.
Доля компанії у загальному експорті: 6.62%.
Млн. грн. – 233.3
Експортує: борошно.
Про компанію: належить «АГРО ІНВЕСТ КОМПАНІ», зареєстрована у Празі. Надає послуги зі зберігання зерна та продуктів їх переробки, виробляє борошно вищого ґатунку - ТМ «Королівське борошно». Має сертифікат «халяль», налагодила поставки у Китай.

Остання у списку гігантів

Компанія: ПАТ «ДНІПРОВСКИЙ КПК»
Доля компанії у загальному експорті: 4.64%
Млн. грн. – 163.5.
Експортує: крохмаль, інулін.
Про компанію: Дніпровський крохмало-патоковий комбінат, є найбільшим виробником в Україні. В асортименті: глюкоза, патока, кукурудзяний крохмаль, кукурудзяна олія. Кінцевий бенефіціар – президент України, Петро Порошенко.

За матеріалами: agravery.com

Завдяки Швейцарсько-українській програмі EGAP «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами, «АгроЯрд» працює та самовдосконалюється для вас.

2017-09-29 11:03:03 view 4595