Розповісти про цю новину:
Популярні новини
Концерн Bayer купує компанію Monsanto

На днях стало відомо про укладання угоди, за умовами якої німецький хімічний концерн Bayer купує найбільшого в світі виробника насіння – американську компанію Monsanto. Підсумкова ціна покупки – 66 млрд доларів США.

В результаті цієї угоди буде створений найбільший в світі концерн, який займатиметься виробництвом генетично модифікованого насіння сільськогосподарських культур. На даний момент це найбільша угода останніх декількох років і, якщо різні регулятори дадуть дозвіл на злиття, процес завершиться до кінця 2017 року.

Bayer-Monsanto

За даними інформаційного агентства Reuters, компанія Bayer є другим у світі виробником засобів захисту рослин з долею ринку у 18%. На першому місці знаходиться компанія Syngenta з 19%. В свою чергу Monsanto, компанія, яку купує Bayer, є лідером на ринку торгівлі насінням з 26% ринку. Другий рядок займає компанія DuPont — 21%.

Основна перешкода в тому, що антимонопольне законодавство та контролюючі ограни можуть завадити злиттю, адже результатом може стати повна переробка ринку біотехнологій, аграрної генетики та торгівлі насінням. За підсумками угоди оборот компанії Bayer збільшиться з 52 до 68 млрд доларів США, а під контролем компанії виявиться 25% світових поставок насіння та пестицидів.

Так чи інакше, це значуща подія для світового аграрного сектору і ми будемо слідкувати за розвитком подій навколо найбільшої угоди в історії Європи.

Завдяки Швейцарсько-українській програмі EGAP «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами, «АгроЯрд» працює та самовдосконалюється для вас.

2016-09-19 17:31:57 view 1060