Розповісти про цю новину:
Популярні новини
Цікаві факти про український агробізнес

Багато було сказано про те, що український АПК – це найпотужніша галузь економіки, яка годує і годувала країну, навіть в найтяжчі часи. 12% українського ВВП – це сільське господарство, кожен п’ятий житель нашої країни працює в цьому напрямку. Приведемо декілька цікавих фактів, які допоможуть краще зрозуміти масштаби та можливості українського АПК.

Все пізнається в порівнянні

  • Україна виробляє стільки курятини, що вистачить нагодувати кожного жителя Південної Кореї (51.5 млн. чоловік), і навіть ще трохи залишиться.
  • Молоком, яке виробляє наша країна, можна напоїти 4.8 мільярда хворих на застуду дітей, за умови, що кожен малюк отримає по склянці молока з медом.
  • Соняшникова олія – це найвідоміший експортний продукт України. Якщо зібрати всю олію, яка була нами вироблена, можна наповнити 15 найбільших світових басейнів. Один такий «резервуар» - площею 8 га й довжиною – 1 км.
  • Виробленого в Україні цукру вистачить, щоб зварити 933 тисячі тон варення.
  • Сиру, який виробили в Україні в 2016, вистачить на 2.5 мільйони чоловік.

Як бачимо, наші досягнення в сфері сільського господарства достатньо тішать. Непогано і те, що Україна не збирається здавати свої позиції, а навпаки, усіляко намагається звести до мінімуму кількість слабких місць.

1379536512_chto-meshaet-ukraine-vesti-agrobiznes-mneniya-francuzskih-specialistov

За нами сьоме місце по експорту борошна

Україна є одним з перших експортерів борошна в світі. Як сказав нам прем’єр міністр, у цьому напрямку у країни великі перспективи. Більшість аграріїв навіть вирішили перекваліфікуватися з цієї причини.

Площа усіх українських чорноземів = Великобританія

Своїми успіхами на світовому аграрному ринку країна зобов’язана багатому природному ресурсу. Наш ґрунт є надзвичайно сприятливим для ведення аграрної діяльності, особливо землі південної та центральної частини, там знаходиться 50% чистого чорнозему. До речі, більша частина світових країн не володіє і десятою частиною того, що є в України.

Ми неправильно розпоряджаємось своїми благами

Не дивлячись на те, що в нашому розпорядженні прекрасний чорнозем та сприятливі кліматичні умови, врожайність має не найвищі показники. Українські аграрії вирощують на одному гектарі менше культур, аніж це роблять в інших європейських країнах. Причиною цього є відсутність підтримки зі сторони держави, брак технологій та незрозумілий стан ринку землі. Наша країна відома своїми експортними об’ємами, та все це не завдяки високій врожайності, а велетенським земельним площам.

Молочна продукція лідирує в сфері тваринництва

Розглядаючи окремо кожну область України на предмет того, чого там виробляють найбільше, відповідь буде очевидною – молоко! Так, саме молочна продукція займає перше місце в сфері тваринництва, далі йдуть яйця, а третє місце дісталось свинині та м’ясу птиці.

Основний наш покупець – Азія

Найбільші об’єми української агропродукції йдуть до Азії, мова йде про соняшникові олію, кукурудзу і т.д. Закупки з цієї сторони, в 1.5 рази перевищують показники всіх країн ЄС разом узятих. Річний прибуток від такого експорту складає 7 млрд. доларів.

Завдяки Швейцарсько-українській програмі EGAP «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами, «АгроЯрд» працює та самовдосконалюється для вас.

2017-05-23 09:49:50 view 2952