Розповісти про цю новину:
Популярні новини
Український АПК в очах інвесторів

Роль українського АПК в рамках державної економіки переоцінити дуже складно. Закордонні інвестори проявляють все більш активну увагу до нашого сільського господарства, не лякає їх навіть те, що фінансове положення в країні далеке від стабільного. Далі, ми розглянемо основні напрямки,які реально приносять гроші у казну та визначимо, що ж таки приваблює гостей з далекого, і не дуже, зарубіжжя.

Snimok-ekrana-2016-10-03-v-0.19.12.png

Всі рекорди прибутковості побиті

Максим Мартинюк – перший заступник міністра аграрної політики то продовольства відзначив, що ВВП агропромислової галузі, на сьогоднішній день, складає 12%, що дорівнює 10.5 мільярдів доларів США. Є всі посилання для того, аби зробити сільськогосподарську галузь головною, в українській економіці. Для іноземних інвесторів, це можна порівняти з червоним покривалом для бика! Перспективи капіталовкладень помітні навіть за умов того, що в країна йде війна.

У 2017 році іноземні вкладення виросли на 2.5% у порівнянні з 2016 роком. Такі вклади не лише збільшують кількість робочих місць, яких дійсно не вистачає, а допомагають підвищити експортні можливості країни. Підприємства, які були створені на гроші з закордонних вкладень, у найкоротші строки експортують більше половини своєї продукції.

Олія – найбільш приваблива для інвестицій

Передовим напрямком, яким Україна може дійсно пишатись, є виробництво соняшникової олії. Наша країна виступає абсолютним лідером з експорту цього продукту за кордон. У 2016 маркетинговому році експортний показник олії у всьому світі склав – 7.50 млн. т., з цього числа 4.48 млн. т. – це український продукт. Лідером виробництва, в рамках країни, є Одеська область, а стрімкі темпи розвитку простежуються в Дніпропетровській області.

maxresdefault (1)

Інвестори не сумніваються, що їх вкладення окупляться

Ще у 2016 році на українському олійному ринку був реалізований достатньо крупний інвестиційний проект, інвестором стала компанія Bunge Ukraine. У новий виробничо-вантажний комплекс одеського порту було вкладено 180 мільйонів доларів. Цим закордонні інвестори не обмежились, все в тій же Одесі вже функціонує великий масло екстракційний завод від компанії Allseeds. Творці планують підвищити показники продуктивності у чотири рази, таким амбіціям залишається лише позаздрити. Інвестори активно вкладають у напрям з виробництва соняшникової олії, адже ця галузь окупає себе найбільш швидко.

Що приваблює та відштовхує інвесторів?

Як завірив нас виконавчий директор SigmaBleyzer, Олег Устенко, 2017 рік стане для українського АПК не менш успішним, вибір іноземних інвесторів буде знову-таки на користь цього напряму. Основним питанням, яке потребує найбільш швидкого розгляду, є створення земельного банку. Капіталовкладники зацікавлені у придбанні прав на земельні паї, які знаходяться в оренді. Відсутність можливості оформити землю у приватну власність відштовхує інвесторів, оскільки вони не знають, що станеться із землею, на якій вони планують активний розвиток сільськогосподарських потужностей.

Завдяки Швейцарсько-українській програмі EGAP «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами, «АгроЯрд» працює та самовдосконалюється для вас.

2017-07-10 11:04:17 view 1447